becb92b6-7a26-b26a-77d2-f86a7dc85694

Klimaat Hackathon

Op 10 en 11 november gebeurt er iets unieks in Rivierenland. Zo’n 60 jongeren van zes verschillende scholen gaan 24 uur lang oplossingen bedenken voor vier energievraagstukken uit de praktijk.

Alliander, Gemeente Tiel, Rabobank West-Betuwe en De Vree en Sliepen hebben hiervoor vier challenges geformuleerd waar ze graag de creativiteit en energie van de jongeren voor in willen zetten. De locatie voor deze zogenaamde 24 uurs hackathon is bij de initiatiefnemer van het project: S-TEC in Tiel. Op 11 november om 11.00 uur worden de oplossingen door de jongeren gepresenteerd. 

Geweldig dat vier middelbare scholen en twee scholen in het mbo en hbo mee willen doen. De hackathon heet de 24 uur van Rivierenland. Hiermee gaan we jongeren en zeker bedrijven en overheden inspireren.”

Design thinking

Dat de docenten van O.R.S. Lek en Linge, KWC-Culemborg, Lingecollege, De Lingeborgh, ROC Rivor en Hogeschool Arnhem Nijmegen enthousiast zijn, werd voelbaar tijdens de voorbereidende opleidingsdag bij STUDIO.WHY, de facilitator van de hackathon. Door middel van voorbeeldcasussen zijn de docenten ingewijd in de methode design thinking en de opbouw van het programma op 10 en 11 november. Ze hebben dan een coachende rol voor de multidisciplinaire teams die ze zullen begeleiden om te komen tot creatieve ideeën. Een ervaring die ze ook later mee kunnen nemen om binnen hun eigen school toe te passen bij andere projecten.  In dit project komen allerlei talenten bij elkaar.

Deskundige jury

De ideeën van de jongeren worden beoordeeld door deskundigen uit praktijk. In de jury neemt onder andere Lieke Lemmens plaats, de klimaatburgemeester van Tiel. En ook Rowan Israel van JongRES beoordeelt mee. JongRES is een initiatief dat zich inzet om de stem van de toekomst te laten klinken in de regionale energiestrategieën.

Posted in

Laatste nieuwsberichten

EnergieVitaal

WoonWijzerWinkel eigen nieuwsbrief

Techniekdag 13 mei 2023

Uitnodiging voor de bouw

Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland

Informatie werkbezoek

Meer vakspecialisten nodig

Nog even nagenieten van de Klimaat Hackathon

Interview Het Ondernemersbelang

Aanmelden nieuwsbrief S-TEC

Inschrijven nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.