Ons doel

In Nederland hebben we met elkaar afgesproken dat in 2050 onze hele energievoorziening duurzaam is. De energietransitie betekent de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen zoals gas en steenkolen naar volledig groene energie.

Eén van de grote uitdagingen van de energietransitie is verwarming. In Nederland gebruiken we hiervoor veel aardgas. Dit zal volledig vervangen moeten worden door duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie, groen gas of stadsverwarming op biomassa. Dat betekent o.a. dat aardgas bij nieuwbouwprojecten nu al moet worden vervangen door andere energiebronnen. Koken op gas kan eenvoudig vervangen worden door een keramische of inductiekookplaat, maar de verwarming in huis is lastiger te vervangen. En wat denk je dat er moet gebeuren met de miljoenen bestaande woningen en gebouwen om die te verduurzamen? Een gigantische klus.

In regio Riviereland hebben verschillende partijen het initiatief genomen om samen hier de schouders onder te zetten. Met S-TEC willen we meer woningen en gebouwen in Rivierenland (laten) verduurzamen door samen te werken, de belemmeringen aan te pakken en aan de slag te gaan.

Niet eenvoudig. Maar niets doen is ook geen optie.

Doe jij met ons mee?

Bij S-TEC kun je al je vragen kwijt over de energietransitie in Rivierenland.

Doel