EnergieVitaal-klusbus en krat-breed

EnergieVitaal stand van zaken

EnergieVitaal is een programma van Energieloket Rivierenland, speciaal voor inwoners met een hoge energierekening en een laag inkomen.

Deze inwoners worden geholpen met gratis advies door een energiecoach en gratis kleine energiebesparende maatregelen die een klusser komt aanbrengen.

EnergieVitaal werkt in opdracht van de gemeentes van Rivierenland en samen met woningcorporaties en sociale organisaties. Sinds het najaar van 2022 heeft EnergieVitaal al 2800 bewoners geholpen.

Bewoners worden bereikt via wijkgericht flyeren en aanbellen, via brieven samen met gemeentes en woningcorporaties en via bijeenkomsten met sociale organisaties. Gemiddeld besparen bewoners €336,- per jaar * Elektra: 131 kWh Gas: 154 m3.

* Op basis van alle aangebrachte maatregelen, gerekend met cijfers van Milieucentraal. Inclusief de besparing wanneer 10% van alle gedragstips die de coach geeft worden toegepast.

Nieuwe projecten en pilots

De gemeente Neder-Betuwe gaat eind mei van start met kleine en middelgrote maatregelen. Ook met gemeente West Betuwe wordt een pilot voorbereid voor de middelgrote maatregelen, waarbij gehoopt wordt dat deze half mei kan starten met een kleine groep bewoners. Daarnaast bereidt de gemeente Buren een pilot voor een witgoed actie voor met behulp van onze coaches. Twee woningcorporaties zijn ook van plan om een pilot te starten met energiemonitoring voor een kleine proefgroep huurders. En via het S-TEC’s programma DOE-Rivierenland zal EnergieVitaal tien winkeliers helpen met kleine besparende maatregelen.

Meer informatie  zie website energieloketrivierenland.nl

Posted in

Laatste nieuwsberichten

EnergieVitaal stand van zaken

Samen de bouw en techniek ontdekken

40-jarig jubileum Bouwmensen Rivierengebied

25 april lezing Passief Bouwen

Jobdates voor bedrijven en werkzoekenden

Ondernemersbijeenkomst bij S-TEC

Jongeren buigen zich over energievraagstuk

Gedeputeerde op bezoek bij succesformule EnergieVitaal

Bijeenkomst Maasdriel 25 maart 2024

9 april informatie Techniekdag Rivierenland

Inschrijven nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.