Tiel, 23 januari 2023
Werkbezoek minister Jetten bij S-TEC in het pand Teisterbantlaan 1a Tiel
Copyrichtvrij. Foto Jan Bouwhuis

Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland

Persbericht

S-TEC helpt de energietransitie vooruit

S-TEC draagt bij aan de realisatie van meer energie neutrale huizen en gebouwen in Rivierenland. Samen belemmeringen aanpakken én daarbij genoeg vakkrachten opleiden die in de regio aan de slag gaan met de energietransitie. Wat een inspirerend concept is waarmee S-TEC een voorbeeld is voor heel veel regio’s. Met deze boodschap onderstreepte Klimaatminister Rob Jetten maandag 23 januari een werkbezoek aan het Smart Technology Experience Centre in Tiel.

Jetten in gesprek over adviseren, ontzorgen, onderwijs, vakmensen en innovatie

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie, kreeg bij S-TEC een rondleiding en hij liet zich informeren over wat er in regio Rivierenland gebeurt om de energietransititie te versnellen.
De minister sprak bedrijven, studenten en de plaatselijke overheden over hun bijdrage, project of aanpak. Onderwerpen waren hoe inwoners ondersteuning krijgen bij het verduurzamen van hun woning, zoals bij de WoonWijzerWinkel Rivierenland die onderdeel uitmaakt van S-TEC en het project EnergieVitaal.

Ook kwam naar voren dat de energietransitie om vakspecialisten vraagt. Dit betekent kansen op de arbeidsmarkt. Wie kiest voor een opleiding of baan in de schone energie, heeft altijd werk. Als laatste werd er die middag verbinding gelegd naar bedrijven en regionale, innovatieve projecten zoals het Watthub en de Local4Local aanpak.

Verbinden van partijen versnelt de energietransitie

“Door verbindingen te leggen tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid kunnen we sneller stappen maken in de energietransitie”, zegt S-TEC directeur Stefan van Tongeren. “Dit gaat niet vanzelf. Hier is duurzame ondersteuning voor nodig. De oplossing voor de energietransitie betekent vooral samenwerken in de regio en keten. Hiermee bedoelen wij dat de ene partij niet zonder de andere partij kan. Bewoners, bedrijven, onderwijs en overheid hebben allemaal hun eigen aandeel en taak en vormen een belangrijke schakel om de energietransitie te versnellen. S-TEC verbindt deze schakels en brengt de partijen bij elkaar. Het was heel waardevol om van minister Jetten feedback te krijgen op ons concept en te horen dat hij overtuigd is van de positieve bijdrage door S-TEC.”

Minister Jetten: “Het kabinet ziet het ook als een prioriteit om hier iets aan te gaan doen. Op korte termijn komt het rijk met een Actieplan Groene en Digitale banen. Het kabinet verzoekt wel de bedrijven de banen waar een tekort aan is, op allerlei manieren aantrekkelijker te maken. Dit kan al op korte termijn. Ik prijs het initiatief dat hier in Rivierenland genomen is door alle relevante partijen bijeen te brengen onder een dak. Ik vind het een mooi regionaal initiatief dat landelijk navolging verdient!”

Over S-TEC

Het Smart Technology Experience Centre (S-TEC) biedt bewoners en bedrijven, die stappen willen zetten in de energietransitie, een platform waar zij terecht kunnen voor advies, opleiding, voorlichting en uitvoering. S-TEC streeft naar energie neutrale huizen en gebouwen voor iedereen in Rivierenland én genoeg vakkrachten uit de regio die helpen dat mogelijk te maken

 

Meer informatie

 

Posted in

Laatste nieuwsberichten

Bijeenkomst over Netcongestie

Uitnodiging 3 juli 2024

Relatieborrel Bouwmensen

Jobdates voor bedrijven en werkzoekenden

EnergieVitaal stand van zaken

Samen de bouw en techniek ontdekken

40-jarig jubileum Bouwmensen Rivierengebied

25 april lezing Passief Bouwen

Jongeren buigen zich over energievraagstuk

Gedeputeerde op bezoek bij succesformule EnergieVitaal

Inschrijven nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.