Doelstellingen

Schone en betaalbare energie voor iedereen in Rivierenland én genoeg ‘eigen’ vakkrachten uit de regio die helpen om dat mee mogelijk te maken: S-TEC draagt hieraan bij.

Doelstelling 1:

De partners van het Smart Technology Experience Centre (S-TEC) willen jaarlijks minimaal 1.500 woningen en gebouwen in Rivierenland (laten) verduurzamen door de belemmeringen aan te pakken. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal.

S-TEC wil dé plek in Rivierenland zijn waar je kennis en techniek haalt om verder te komen met de verduurzaming van woningen en gebouwen. Via S-TEC kan je ook in contact komen met marktpartijen (installatiebedrijven en aannemers) die je project kunnen uitvoeren. S-TEC is er voor particuliere woningbezitters en professionals zoals woningbouwcoöperaties en lokale overheden uit de regio.

Doelstelling 2:

Binnen S-TEC wordt regionaal het beste technische onderwijs gericht op de energietransitie aangeboden. Onderwijs- en opleidingspartners zijn Bouwmensen Rivierengebied, IW Midden, ROC Rivor en het Lingecollege. Onderwijs en experience center met actuele techniek vind je bij S-TEC onder een dak waardoor het onderwijs echt praktijkgericht is (kan zijn). De regio kent een tekort aan energiemonteurs van minimaal 25%. S-TEC wil bijdragen aan het halveren van dit tekort.