foto

Verslag 17 oktober 2022

Thema-event Verwarming & Ventilatie

17 oktober 2022 was de eerste bijeenkomst voor bouw- en installatiebedrijven uit de regio Rivierenland. Het thema was verwarming en ventilatie. Hiervoor waren er drie fabrikanten uitgenodigd; Radson, Remeha en DUCO. De uitnodiging is ook naar het onderwijs gegaan die betrokken zijn bij S-TEC.

In het voorprogramma kregen 35 mbo-studenten van IW midden en ROC Rivor een rondleiding door de WoonWijzerWinkel, want zij zijn onze toekomst. De studenten volgden de presentaties van de fabrikanten in een carrousel. Een kwartier per fabrikant was eigenlijk te kort. Daarom is afgesproken dat de fabrikanten naar school komen voor een gastles als het onderwerp wordt behandeld in de les. De theorie is dan direct te koppelen aan de praktijk. Docenten en fabrikanten hebben visitekaartjes uitgewisseld.

Vanaf 16.00 uur druppelden de bedrijven binnen. Zij hadden zich digitaal aangemeld. De aanwezigen kregen in het kort te horen wat de WoonWijzerWinkel is. Fred van Dijk vertelde dat inwoners in de WoonWijzerWinkel een adviesgesprek kunnen aanvragen over hoe zij hun huis kunnen verduurzamen. Waar begin je en welke stappen kun je verder nemen? Ook koppelt de WoonWijzerWinkel de huizenbezitters aan bedrijven of rekent uit wat iets kost. In de showroom kunnen de mensen alles zien, voelen en beleven. Er gaat ook een energiecoach en een klusteam naar bepaalde wijken om informatie te geven en kleine aanpassingen te doen. Wil je weten wat jullie voor elkaar kunnen betekenen, neem dan contact op voor een afspraak.

Stefan van Tongeren vertelde over S-TEC en wat zijn grote droom is: betaalbare en duurzame huizen voor iedereen in Rivierenland. Hiervoor hebben we meer vakmensen nodig en is samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijven de sleutel tot succes. Enkele Initiatieven zijn:

IW opleidingen en cursussen. Opdrachten genoeg maar technische mensen te kort, dat is de uitdaging waar de elektro- en installatiebranche voor staat. Daarvoor is WorkForce opgericht: een niet-commerciële arbeidspool voor flexibel, goed opgeleid installatiepersoneel. Een kennismakingsgesprek is snel gemaakt, IW komt graag langs om de vele mogelijkheden te bespreken. Stuur een email naar infomidden@iwnl.nl. Daarnaast helpt IW ook beginnende en ervaren monteurs bij her- en bijscholing. Interesse? Stuur een email naar cursusmidden@iwnl.nl

Nieuw platform waar werkzoekenden en bouw- en installatiebedrijven aan elkaar worden gekoppeld aan de hand van competenties. Bedrijven kunnen kosteloos hun vacatures hierin laten zetten. Maak hier vooral gebruik van door een link van de vacature te sturen naar info@arbeidsmatchplatform.nl en natuurlijk hopen wij dan ook binnenkort een geschikte kandidaat voor te mogen stellen.

De leercirkel S-TEC is opgezet om nieuwe mensen te ontmoeten, kennis op te doen, ervaringen te delen, innovaties uit te proberen en gezamenlijk aan de slag te gaan. Het doel is om samen meer duurzame en betaalbare huizen te bouwen. Er zijn uitdagingen en hobbels, maar samen kunnen we grote stappen zetten.

Huis vol energie (gezamenlijk pand van onderwijs, WoonWijzerWinkel en S-TEC om te ontmoeten, ervaren en te vergaderen. Kijk op stecrivierenland.nl voor meer informatie.

Hierna rouleerden de ondernemers en de mensen uit het onderwijs bij de verschillende fabrikanten. Elk half uur stond er een andere fabrikant op het programma. DUCO stond in het atrium en gaf informatie over wat zij bieden en welke producten zij leveren. Radson zat in een vergaderzaal en Remeha stond buiten met de demo bus, zie ook de opleidingen bij Remeha trainingen. Zij gingen vooral inhoudelijk in op de technische kant van hun producten.

De tijd vloog voorbij. Gelukkig konden er nog vragen gesteld worden bij de borrel en het buffet, want tijdens de presentaties was hier bijna geen tijd voor.

We bedanken iedereen voor zijn aanwezigheid en het invullen van het evaluatieformulier.

Posted in

Laatste nieuwsberichten

EnergieVitaal

WoonWijzerWinkel eigen nieuwsbrief

Techniekdag 13 mei 2023

Uitnodiging voor de bouw

Minister Jetten laat zich inspireren in Rivierenland

Informatie werkbezoek

Meer vakspecialisten nodig

Nog even nagenieten van de Klimaat Hackathon

Interview Het Ondernemersbelang

Aanmelden nieuwsbrief S-TEC

Inschrijven nieuwsbrief

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.